Pankūku recepte

klasisku amerikāņu pankūku kaudzīte uz šķīvja ar svaigām mellenēm un banāniem

Nepieciešamie rīki

  • Lielais maisīšanas trauks
  • Trauks putošanai
  • Putojamais
  • Panna
  • Lāpstiņa
  • Liela karote vai kauss
  • Mērtrauks un mērkarote

Sastāvdaļas 8 – 10 pankūkām

  • 250g miltu
  • 2 olas
  • 500ml piena
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 šķipsna sāls
  • 2 ēdamkarotes kausēta sviesta vai augu eļļas
  • 1-2 ēdamkarotes cukura (pēc izvēles, ja vēlas saldākas pankūkas)
  • Vaniļas ekstrakts (pēc izvēles, lai pievienotu aromātu)

Pagatavošana

  1. Lielajā traukā sajauc miltus, cepamo pulveri, sāli un cukuru.
  2. Atsevišķā traukā sakuļ olas un pievieno pienu, kausēto sviestu un vaniļas ekstraktu, ja to izmanto. Rūpīgi samaisi.
  3. Izveido miltu maisījumā bedrīti un ielej olu maisījumu, lēnām maisot ar putojamo vai mikseri, līdz iegūsti viendabīgu mīklu bez kunkuļiem.
  4. Uzkarsē pannu vidējā karstumā un viegli ieeļļo ar sviestu vai eļļu.
  5. Ielej pannā nelielu mīklas daudzumu, izklājot to pa visu pannu, lai veidotos apaļa pankūka.
  6. Cep, līdz pankūka ir zeltaini brūna apakšā, aptuveni 2 minūtes, tad apgriez un cep otru pusi.
  7. Novieto gatavo pankūku uz šķīvja un turpini līdz visa mīkla ir izmantota.

Padomi un variācijas:

  • Lai pagatavotu veselīgākas pankūkas, var izmantot pilngraudu miltus vai auzu miltus.
  • Pankūkām var pievienot svaigas ogas, banānu šķēlītes vai šokolādes gabaliņus, iemaisot mīklā pirms cepšanas.
  • Pankūkas pasniedz ar sīrupu, medu, ievārījumu vai jebkuru citu mīļāko piedevu.

Vienas porcijas kaloriju saturs: Viena pankūka (atkarībā no izmēra un pievienotajām piedevām) vidēji var saturēt apmēram 150-250 kalorijas.